Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Škoricové müsli s lekvárom

piatok 17. mája 2013

Škoricové müsli s lekvárom

Zásoby čokoládového müsli sa definitívne minuli a tak nastal čas pripraviť nové. Mohla som sa do toho pustiť hlavne preto, lebo mi z domu prišiel balíček od mamky, v ktorom mi poslala zásobu orieškov, brusníc a hrozienok :D

Tentokrát som vyskúšala inú variantu, lákalo ma použiť škoricu, pretože to je ďalšia z pochutín, ktoré môžem ako sa hovorí.

Tento raz vám ale nedám presné množstvá, ani keby ste ma nakrájali. Hádzala som všetko od oka. (Preto to tak aj dopadlo. Ak sa môžem priznať takto na rovinu, bola som z tohto pokusu trochu smutná, pretože müsli boli sypké, nedržali v hrudkách tak, ako to mám rada :/ )
  • zo 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • (zhruba) 1/4 hrnčeka oleja
  • 2 lyžice škorice
  • (asi) 2 lyžice ríbezľového a (asi) 1 černicového domáceho lekváru
  • (odhadom) 1 lyžica medu
  • hrsť zlatých hrozienok a brusníc
  • hrsť posekaných lieskovcov
  • 2 kocky 74% čokolády 
Okrem posledných troch ingrediencií zmiešame všetko dohromady a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. 


Dáme piecť pri plnom plameni na 5 minút, potom premiešame. Pečieme ďalších 5 a následne prisypeme hrozienka, brusnice a lieskovce (a vlastne čokoľvek čo chcete pridať do svojho müsli, nemusíte sa ničím obmedzovať). Takto pečieme ešte 5 - 10 minút, ale kontrolujeme to, aby náhodou vločky neprihoreli. V priebehu môžeme znížiť oheň a premiešavať. Na záver, keď sú müsli ešte teplé, ale už nie celkom horúce, prisypeme nasekanú čokoládu. 



Ja som ich koštovala dnes na raňajky s mliekom. Chuťovo skvelé (len mi tam chýbala hrudkovitá štruktúra, kvôli ktorej som si vždy kupovala zapekané müsli z obchodu. Ktovie, v čom bola chyba..)







2 komentáre:

  1. už abych všechny cereálie spotřebovala a mohla si taky udělat vlastní!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám z kupovaných ešte Maxizmes fíg od Mix it, ale tie si šetrím na "zvláštne príležitosti" :D

      Odstrániť