Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Koláč s ružičkovým kelom / Brussel Sprout Quiche

sobota 9. novembra 2013

Koláč s ružičkovým kelom / Brussel Sprout Quiche

Neverili by ste, ako dlho mi v mrazničke zavadzala polka balenia lístkového cesta. Nie a nie ho spotrebovať. A pritom nápadov by bolo neúrekom, len som to vždy odložila na dobu neurčitú a namiesto toho realizovala iný plán.

Dnes som sa ale konečne rozhodla, že cesto si už v nehostinných podmienkach pobudlo dosť dlho a tak malo zelenú. A to doslova. Spárila som ho totiž s ružičkovým kelom, ktorému som práve prišla na chuť. Okrem neho som využila posledný zvyšok paradajkového pesta a famózna kombinácia je na svete!

Potrebujeme:

  • 1/2 balíčka lístkového cesta
  • asi 2 PL pesto Rosso
  • 5-8 ružičiek kelu (záleží na veľkosti)
  • 5-8 cherry paradajok
  • okolo 50 g tvrdého syra (eidam, gouda, cheddar, ale pokojne i mozzarella, niva..)
V prvom kroku necháme na skus uvariť kel. Medzitým cesto natenko rozvaľkáme a okraje na dvakrát prehneme, aby sme vytvorili akýsi mantinel pre náplň. Na spodok roztrieme vrstvu paradajkového pesta. Posypeme nadrobno nakrájaným uvareným kelom, doplníme prepolenými cherry a posypeme strúhaným syrom. 


Pôvodne som chcela celú zmes zaliať rozšľahaným vajíčkom, ale steny môjho koláča boli príliš nízke a bála som sa, že by zmes vytiekla von. Preto si nie som úplne istá, či sa tento výtvor vôbec môže nazývať quichom, ale budiž, lepšie meno mi nenapadlo. 
Ak sa teda rozhodnete pre verziu s vajcom, radšej použite nejakú formu, nielen papier na pečenie. Bude to tak nepriestrelné.

Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pri 180 °C pečieme 20 - 25 minút. 







To som celá ja, zase som sa nemohla rozhodnúť, ktorú fotku vybrať. A tak vám dávam takmer všetky.. Spojenie pesta a kelu mi náramne chutí, už som ho praktizovala pri príprave šalátu. Bohužiaľ, pohárik padol za vlasť a asi to bude chcieť podniknúť nájazd na Lidl.. alebo si vyrobiť vlastné? Hmmm.. uvidíme.
A vám dobrú chuť a krásny víkend!

(Mami, dúfam, že máš radosť..)

6 komentárov:

  1. To vyzerá úžasne!!! Pripomína mi to pizzu :) Može to byť aj velmi, velmi dobré :) S tými fotkami ťa chápem, tiež to tak mávam :D A mamina má z teba isto velku radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :)
    Trochu ako pizza to môže byť, ale to by sa skôr hodilo iné cesto, toto je.. ako by som to nazvala?.. no príliš vrstvovité :D príliš "lístkové".. čo je vlastne logické, keďže je to lístkové cesto :D to zas perlím dneska *(facepalm)*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Strašně bych to chtěla ochutnat. Vypadá to úplně andělsky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeem :)
      Na to je prosté riešenie: do obchodu po ingrediencie a upiecť! :D je to veľmi jednoduchý recept ;)

      Odstrániť