Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Panenka s balsamico-cesnakovými paradajkami

nedeľa, 10. novembra 2013

Panenka s balsamico-cesnakovými paradajkami

Predstavujem vám opäť jeden rýchly a na suroviny nenáročný obed, ktorý napriek jednoduchosti vôbec neutrpel žiadnu škodu na chuti. Ak ste sa teda ešte stále nerozhodli, čo na nedeľný obed, inšpirujte sa. Stále to stíhate, pretože jeho príprava je naozaj expresná.

Potrbujeme (množstvo uvážte podľa počtu stravníkov):

  • bravčovú panenku (ale dobre poslúžia aj kuracie prsia)
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • asi 1/3 šálky octa balsamico
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie, korenie 4 farieb
  • vaničku cherry paradajok
  • petržlenová vňať (lepšia by bola možno ešte bazalka)
Panenku nakrájame na tenké rezance, osolíme, posypeme korením a na rozpálenom oleji restujeme 3 minúty. Mäso vyberieme na tanier a do výpeku na 30 sekúnd vložíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme paradajky a ocot a miešame, kým sa balsamico trochu nezredukuje a paradajky nepopraskajú, trvá to takých 7-10 minút. Na záver pridáme panenku naspäť do panvice, dobre premiešame a posypeme nadrobno nasekanou pretžlenovou vňaťou. 






Krásnu nedeľu všetkým!!

2 komentáre:

  1. Vypadá to skutečně krásně :) Jako z nějaké luxusní italské restaurace :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne!
      Ale myslím si, že od luxusnej reštaurácie to má stále ešte poriadne ďaleko :D

      Odstrániť