Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šampiňónové špízy

streda, 27. novembra 2013

Šampiňónové špízy

Naposledy som šla do obchodu s jedným jasným cieľom. Kúpiť nejaké šampiňóny, pretože som už dlho na ne mala chuť. Prihodiť si ich len tak do praženice, alebo ich využiť do polievky či k mäsu. To ma teda zase raz veľmi potešili v Lidli, keď som zbadala, že majú vaničku čerstvých krásavcov rovno v akcii! No nekúp to.. A tak som zmenila plán a spotrebovala ich všetky naraz vo forme roztomilých špízov.

Ako na to:
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • mrkva
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL octa balsamico
  • oregano a provensálske korenie
  • cesnak (lebo ho zbožňujem!)
Šampiňóny zbavíme nečistôt, poprekrajujeme na polovice a spolu s mrkvou nakrájanou na hrubšie valčeky dáme marinovať minimálne na pol hodinu do zmesi oleja, balsamico octa a korenín. Tie sú voliteľné, ja som použila oregano a provensálske bylinky. Potom huby i mrkvu napichujeme na špajdle, pokvapkáme zvyšnou zálievkou. Prihodíme niekoľko strúčikov cesnaku a  dáme piecť do rúry predhriatej na 180° na 20 - 30 minút.

Marinujeme

Špízujeme

Krabičkujeme

Konzumujeme

Mrzí ma, že v poslednej dobe to tu tak trochu flákam, ale v škole sa toho nejak nerozumne prekombinovalo a momentálne sa držím na železných zásobách. Ale cez víkend niečo vyšpekulujem, uvidíte!
Pekný zvyšok stredy a nebojte, už o chvíľu je koniec týždňa!

4 komentáre:

  1. Wow, tak ty vypadají naprosto luxusně! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadají skvěle, i když já bych asi jen houby s mrkví nemohla... :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je problém k tomu napichať kúsky napríklad kuracieho mäsa a je z toho vynikajúca príloha ;)

      Odstrániť