Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečená zelenina

utorok, 19. novembra 2013

Pečená zelenina

Predpokladám, že podobný recept sa tu už určite vyskytol (a možno nie jedenkrát), ale nikdy neuškodí si tieto jednoduché a pritom tak chutné jedlá pripomenúť. To som si teda dnes nostalgicky zaspomínala na to, ako sme pred časom s priateľom zvykli cez víkend spolu variť. Vždy nejaké mäso a klasickú prílohu nám tvorila práve pečená zelenina.
Obľúbencami boli najmä cuketa, ale hlavne cesnak, o ktorý sme sa mohli aj pobiť ☺.

Dnes teda v tejto verzii:
  • cuketa
  • mrkva
  • petržlen
  • dve cibule
  • palica cesnaku
  • arašidový olej
  • soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, mletá rasca
Cuketu, mrkvu, petržlen i cibuľu nakrájame na hrubšie, šikmo zrezané kolieska. Strúčiky cesnaku ošúpeme (niekedy to nezvyknem robiť a pečiem ho celý v šupke, kamarátovi sa ale väčšinou nechcelo babrať sa s vylúpavaním pri jedení a tak ho očistil predtým) a všetko rozhodíme na plech pokrytý papierom na pečenie (je potom menej práce s umývaním riadu ). Pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme korením, paprikou i rascou a do predhriatej rúry dáme pri 180° piecť na 30 - 40 minút. Radšej kontrolujeme, aby sa zelenina neprichytila. 


A tu je už zeleninka prichystaná do školy. Najlepšie by, samozrejme, bolo konzumovať ju ešte horúcu, ale niekedy si človek nevyberie. A i v takejto forme veľmi dobre zasýti. 



4 komentáre: