Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kalerábové "sendviče" s pomazánkou z bielej fazule

nedeľa, 21. júla 2013

Kalerábové "sendviče" s pomazánkou z bielej fazule

Znovu mám pre vás jednu alternatívu ku klasickému pečivu, ak vás už omrzelo neustále natierať pomazánkami iba chleby a rožky. Určite by to mohlo inšpirovať vyznávačov PALEO stravy. Po sendvičoch baklažánových, sú to tentokrát kalerábové, nemenej chutné ako tie predošlé. Dokonca aj ich príprava je rýchlejšia, čo je určite výhodou, ak neradi trávite leto nad sporákom :)

Na jeden obed potrebujeme:

  • stredne veľký kaleráb
  • trochu masla
  • 3 lyžice bielej fazule
  • 3 lyžičky gervais
  • 1 strúčik cesnaku
  •  mleté čierne korenie
Kaleráb ošúpeme a nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky. Orestujeme ich na kúsku masla dozlatista z oboch strán a podlejeme troškou vody. Dusíme, kým plátky nie sú mäkké. Celý proces trvá tak 10-15 minút.

Medzitým sa venujeme výrobe pomazánky. Bielu fazuľu rozpučíme vidličkou na kašu, zmiešame s prelisovaným alebo nadrobno nakrájaným cesnakom a gervais (či akýmkoľvek iným krémovým syrom). Dochutíme korením, prípadne soľou.


Potom neostáva nič iné, iba to celé zostaviť dohromady :D Medzi plátky kalerábu napatláme pomazánku a veselo konzumujeme :) 





Samozrejme, nikomu nezakazujem nátierku jesť s chlebíkom. Taký poctivý domáci, to je už iná kapitola. Ale prečo nevyužiť zeleninu, keď jej dnes máme toľko k dispozícii? Tak teda dobrú chuť! :)

4 komentáre:

  1. Wow, to vypadá skvěle! Škoda, že kedlubny ve Španělsku nevedou :-(

    VELKÁ giveway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čože, to vážne? Nikdy by som nepovedala, že akurát tie by tam nemali..
      ďakujem ;)

      Odstrániť