Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát z bielej fazule a dusených šampiňónov

sobota, 20. júla 2013

Šalát z bielej fazule a dusených šampiňónov

Pokračujeme ďalej v odľahčenej nôte, jednak v jednoduchosti prípravy jedál a po druhé v nezaťažovaní žalúdka. I keď.. niekomu by mohli v trávení prekážať šampiňóny. Ja s nimi ale problém nemám a preto vznikol tento chutný, trochu netradičný šalát.

Zoženieme si nasledovné ingrediencie:

  • bielu fazuľu (buď suchú, ale to nám značne predĺži dobu varenia, alebo konzervovanú - na jednu porciu bude stačiť necelá polovica plechovky)
  • 10 malých šampiňónov
  • dve hrste hrachu
  • 1/4 avokáda
  • dubákové korenie
Šampiňóny umyjeme, očistíme, väčšie kusy prepolíme (alebo i preštvrtíme :D) a na kúsku masla ich orestujeme, kým nechytia zlatistú farbu. Pridáme hrášok, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou 10-15 minút. Medzitým si nakrájame avokádo na menšie kocky a pripravíme fazuľu. Kto chce, môže ju prepláchnuť od nálevu, ale nie je to nutné. Na tanieri všetko zmiešame do hromady: avokádo, fazuľu aj šampiňóny s hráškom a posypeme dubákovým korením.
Komu by sa málil zástup bielkovín vo fazuli, pokojne môže doplniť syrom, napríklad by sa k tomu hodil nejaký balkánskeho typu, prípadne moja milovaná niva.





3 komentáre: