Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Rezance s hráškom a cottage

pondelok 15. júla 2013

Rezance s hráškom a cottage

Dnešný príspevok je venovaný mojej mamke. Ako dôkaz, že plním čo som sľúbila. Podľa nej musím jesť viac sacharidov, takže by som do seba ideálne mala celý týždeň ládovať cestoviny a zemiaky, chlieb a rožky a tak podobne. Dohodli sme sa na kompromise. Nedávno som totiž objavila v jednej zdravej výžive Štíhlé nudle (blbý názov), u ktorých ma zaujalo ich zloženie. Nie sú to úplne klasické cestoviny, majú vyvážený pomer sacharidov a bielkovín, čo mi prišlo ako dobrá stredná cesta.

Dnes som teda dopochodovala do výživy a mala šťastie. Dokonca boli v akcii kvôli blížiacej končiacej sa dobe trvanlivosti. A tak som sa rozhodla ich vyskúšať.
Ak by ste ich hľadali, vypadajú nejako takto:


Vôbec ich netreba variť, stačí buď vložiť do mikrovlnky alebo na 2 minútky zaliať vriacou vodou, ale ja som sa rozhodla spraviť ich na panvici. 

Na kvapke arašidového oleja som ich premiešala, aby sa obalili a prisypala k nim hrášok (domáci, od starkej, vytiahnutý z mrazáku :D). Podliala kvapkou vody a čakala, kým sa hrach rozmrazí. 


Potom už len pridáme cottage syr, dobre premiešame, posypame provensálskymi bylinkami a hotovo :)



Chuťovo sa rezance cestovinám príliš nepodobajú, skôr mi vzdialene pripomínali nejaký syr (možno srvátkový z Lidlu?) a aj vypadali takmer ako mozzarella nastrúhaná na hrubé rezance :D Inak nemajú špecifickú príchuť, preto sa k nim hodia akékoľvek bylinky, dokonca sa uvádza, že sú vhodné aj pri príprave na sladko. Ktovie, možno najbližšie skúsim rezance s tvarohom. Alebo vlašskými orechmi? 

P.S. Mami, dúfam, že si spokojná :) 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára