Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke / Meatballs in tomato sauce

sobota 16. novembra 2013

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke / Meatballs in tomato sauce

Tento týždeň som sa blogu príliš nevenovala, preto sa na úvod ospravedlňujem, ale akosi nebol čas, nálada a v poslednom rade, ale tom najdôležitejšom, nebolo čo publikovať. Buď som fičala na zásobách z mrazničky, alebo rýchloobedoch typu zeleninový šalát so syrom.
Ale konečne je tu víkend a príležitosť ukuchtiť niečo fajné, takže bez ďalších zbytočných rečí, takto dopadlo dnešné predpoludnie v kuchyni:

Na 19 mäsových guliek (mne ich vyšlo z daného množstva presne toľko) potrebujeme:

  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 3 maličké červené cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku
  • na omáčku: 400 g lúpaných paradajok v konzerve (heuréka!! áno, tento raz som nezabudla!)
  • pol žltej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • oregano a bazalku
  • 2 ČL balsamico octa
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom, ochutíme soľou, korením a paprikou a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Vidličkou či rukami dobre premiesime a tvarujeme malé guličky. Na suchej rozpálenej panvici opekáme, kým sa mäso nezatiahne - zo všetkých strán. Potom ho vyberieme na tanier a vo výpeku, spolu s kvapkou olivového oleja orestujeme zvyšnú cibuľu a cesnak, takisto nakrájané nadrobno. 


Vylejeme konzervu lúpaných paradajok (tá moja obsahovala 4 gigantické kusy, takže ak natrafíte na podobné, varechou ich rozoberieme na drobnejšie časti), ochutíme oreganom a bazalkou a premiešame s balsamicom. Následne na panvicu vrátime guľky a varíme ďalších 10-15 minút, kým nie sú hotové. 

Nuž vážení a teraz raďte! Ako sa fotia takéto jedlá, aby to aj vypadalo nejak k svetu?! Špekulovala som nad tým pomerne dlho (skoro mi obed vychladol..), ale nevyhútala som nič. A tak tu máte tieto nevydarené pokusy :(



Estetika šla zas do prdele hája, ale chuť je výborná! Vyskúšajte!

8 komentárov:

  1. Síce to nie je k tomuto receptu, ale k tej šošovicovo-hubovej polievke. Je veľmi chutná, dobrý recept X)!
    Aj keď ja som si ju urobila trochu po svojom(dala som zmes mrazených húb...aj s dubákmi....XD)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som naozaj rada, že si sa aspoň trochu inšpirovala a že sa aj vydarilo! A dubáky sú najlepšie, tie mám zo všetkého najradšej (i keď ani také kuriatka v polievke nie sú na zahodenie.. :D)

      Odstrániť
  2. Vypadá to moc krásně, estetika nikam nešla :D :) Dala bych si hned :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Famózne, ďakujem:-)

    P.S.: typ ako fotiť jedlo http://jesenska.com/morning-stories/

    OdpovedaťOdstrániť