Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

sobota 23. novembra 2013

Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

Víkend konečne prišiel a s ním aj troška času na varenie. To znamená flák mäsa a k nemu trochu netradičnejšia omáčka.

Prečo steaky študentské? Nepredpokladám, že by sa obvykle pripravovali z bravčových rezňov. Týmto som asi všetkých gurmánov dostala na pokraj infarktu, ale ja s tým nejaký zásadný existenčný problém nemám. Najmä preto, že sa za žiadneho gurmána nepokladám.

Prečo z Karibiku? Omáčka je vyhotovená z kokosového mlieka. Zažiadalo sa mi závanu exotiky (a dneska so všetkým, na raňajky som mala totiž po nekonečnej dobe mango).

Takže na dve porcie potrebujeme:
  • dva bravčové rezne
  • soľ, mleté čierne korenie
  • malá plechovka kokosového mlieka
  • trochu masla
  • korenie 4 farieb, čili
Rezne jemne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Na rozohriatej suchej panvici sprudka opečieme z oboch strán a potom zakryjeme pokrievkou, asi na 5 minút. Mäso pustí celkom dosť šťavy, ale ak by nedajbože nie, skúste ho podliať vodou. Keď sú steaky mäkké, vyberieme ich na tanier a prikryjeme, aby nevychladli.

Do výpeku nalejeme kokosové mlieko, pridáme asi za lyžičku masla a ochutíme korením 4 farieb. Omáčka by mala byť pikantnejšia, takže kto znesie, pokojne môže dodať aj trochu čili. Miešame, kým trochu nezhustne. 


Podávame trebárs posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s nejakým zeleninovým šalátom. 




4 komentáre:

  1. mňam tak to vyzerá fakt super :) omáčku musím vyskúšať.. vďaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takové dělá máma taky :) Voní to vždycky po celém bytě :) Krásný :)

    OdpovedaťOdstrániť