Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Batátovo cibuľový šalát

nedeľa, 23. marca 2014

Batátovo cibuľový šalát

Človek by až neveril ako radikálne sa za jednu noc môže zmeniť počasie. Včera krásne svietilo slniečko, všade naokolo bolo cítiť jar a príjemne nám prehrialo izbu a dnes, ani psa von vyhodiť. Do takého nečasu sa preto najlepšie nehodí svieži zelený šalát, ale práve naopak, skôr nejaký hrejivý. Preto vám dnes prinášam tento dooranžova sfarbený. Jednoduchý, ale i tak chutný.

Potrebujeme (množstvá upravte podľa počtu stravníkov):
  • batát
  • mrkvu
  • cibuľu
  • balsamico ocot
  • maslo
  • petržlen (najlepšie čerstvú vňať, nemala som, teda bola sušená)
  • mleté čierne korenie, (soľ)
Batát uvaríme v šupke, spolu s očistenou mrkvou kým nie sú mäkké (zhruba 7 - 10 minút, záleží na hrúbke). Na hojnej porcii masla speníme na mesiačiky nakrájanú veľkú cibuľu. Pridáme 1 ČL octa balsamico, ochutíme bylinkami a korením. Dobre premiešame a dusíme cibuľu, kým nie je mäkká. Po uvarení batát ošúpeme a spolu s mrkvou nakrájame na drobné kocky. Zmiešame v rajnici s cibuľkou, dochutíme a podávame ako prílohu napríklad k rybičke..


4 komentáre:

  1. Ty v poslednej dobe "válíš" :D ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D to zato, že už som zase konečne odkázaná sama na seba :)

      Odstrániť
  2. Ty nejak rybičkuješ v poslednej dobe počúvaj ma....XD

    OdpovedaťOdstrániť