Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kokosové palacinky plnené šampiňónmi a hummusom

sobota, 27. augusta 2016

Kokosové palacinky plnené šampiňónmi a hummusom

Palacinková kráľovná zo mňa nikdy nebude. Nech sa snažím ako najlepšie viem, nie som schopná pripraviť krásne tenučké a nepotrhané palacinky. Vinu som pripisovala panvici či cestu, avšak už som vyskúšala niekoľko panvíc a cestá z niekoľkých druhov múk stále s viac-menej rovnakým výsledkom. Takže chyba bude za sporákom v zástere. To však nič nemení na veci, že tu a tam sa budem pokúšať nezdary prekonať a raz konečne ukuchtiť niečo, čo by bolo krásne i vizuálne. Pretože ak sa bavíme o chuti, tam je to bez diskusie: kokosové palacinky sú proste božské! Naplňme ich famóznym hummusom a šampiňónmi a o spokojné bruško máme postarané.

Na tri hrubšie palacinky (alebo 6 dokonale tenkých, podľa receptu):
  • 100 g kokosovej múky
  • 2 vajcia
  • štipka bylinkovej soli
  • 2 ČL oleja {z vlašských orechov}
  • 250 ml mlieka
  • náplň:
    • 1/2 konzervy sterilizovaných baby šampiňónov
    • 1-2 PL domáceho kečupu
    • 1 PL balzamikového octu
    • 1/2-1 ČL sladkej čili omáčky
    • 1 ČL granulovaného cesnaku
    • 2-3 kopcovité PL hummusu s čiernymi olivami (Lidl)
Vajcia, mlieko a olej rozšľaháme metličkou, pridáme kokosovú múku a ochutíme soľou. Na panvici vymazanej maslom postupne opekáme palacinky. Pozvoľne, na malom ohni, najprv z jednej strany, potom z druhej.



Medzitým pokračujeme plnkou: šampiňóny vložíme do rajnice, pridáme kečup, balzamico, čili omáčku a cesnak a necháme prejsť varom. Hotové palacinky štedro potrieme olivovým hummusom, navrch umiestnime kôpku šampiňónovej zmesi a zvinieme do rolády. Servírujeme.. alebo balíme do obedovej misky (veď ma poznáte).




Milé skúsené gazdinky, poraďte, ako to robíte, že sa vám palacinky vždy vydaria? Prezraďte fígle, tipy a triky! Budem vám všetkým nadosmrti vďačná. Pretože pozerať sa na tieto nepodarky, je trápenie mojej jemne umeleckej duše. Ešteže to aspoň vynahradí tá chuť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára