Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové rezance s tekvicou a cícerovou pomazánkou

nedeľa, 14. augusta 2016

Mrkvové rezance s tekvicou a cícerovou pomazánkou

V minulom príspevku som sa zastrájala, že vám ručný špiralizér predstavím v akcii. Tu to máme v plnej paráde - krásne, dokonalé, dlhé mrkvové rezance. Teraz rozmýšľam už len o tom, z čoho ich vyrobím najbližšie. Kto by nebol nadšený? Rezance rýchlo, ľahko a jednoducho - no, ak sa ako ja nerozhodnete strúhať naraz päť mrkiev. To už treba zapojiť rôzne svalové partie na rukách a poviem vám, bola to nakoniec fuška. Ale ono to za to stojí. Mrkvičku premiešať s lahodnou cícerovou nátierkou, zapojiť ďalší druh zeleniny v podobe domácej tekvice (starká, ďakujem) a korunovať to priehrštím olív. Bomba!
  • 5 menších až stredných mrkiev
  • trochu masla
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • trochu obľúbeného korenia (napríklad na pizzu)
  • asi 1/3 prerastenej tekvice
  • 1/2 balenia zelených olív
  • 100 g cícerovej pomazánky s chrenom (Lidl)
Mrkvu očistíme a nastrúhame na rezance. Vo woku na masle ju opečieme, ochutíme octom, cesnakom a korením a smažíme na chrumkavo. Hotovú mrkvu premiestnime do misky a zmiešame s chrenovou cícerovou nátierkou. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na tenučké polmesiace a vo výpeku ju takisto osmažíme (ochutíme ešte korením a cesnakom). Tekvicu priložíme do misky, navrch prisypeme olivy pokrájané na kolieska a.. Napchávame sa!








Poviete si - ručný špiralizér, poriadna hlúposť! V podstate máte pravdu, ale akú radosť mi to urobilo! Nemôžem si pomôcť, ale mňa takéto jednoduché malé darčeky dokážu naplniť šťastím. Hlavne, ak zároveň vedia naplniť aj moje brucho. To je proste win-win situácia. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára