Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Portobello burger s vajcom a grilovanými paradajkami

utorok, 16. augusta 2016

Portobello burger s vajcom a grilovanými paradajkami

Nemám slov. Nieže by som nechcela, ale tento burger je proste neopísateľný. Jeho dokonalosť hovorí sama za seba. Marinované Portobello šampiňóny? Lahodná cícerová pomazánka s príchuťou červenej repy? Volské oko? Grilované paradajky?! Čerstvá bazalka?!! Áaaaaach, potrebuje to ešte niečo viac? Vlastne áno: pravidelný prísun tohto burgra do útrob vášho žalúdka. Akože každý deň. No dobre, takmer každý, pretože musím priznať, že tentokrát mám v zásobe ešte niekoľko ďalších povšimnutia hodných receptov. Ťažko medzi nimi vybrať favorita, ale dnešný ašpiruje na stupienok víťazov. Bez debaty. A ja už prestanem kvákať a naťahovať situáciu ako gumu v trenírkach (dobrú chuť).

  • 2 Portobello šampiňóny - ako žemle
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 PL ochuteného olivového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • obľúbené korenie (na zeleninu, pizzu, grilovacie..) a zmes sušených bylín
  • 100 g cícerovej pomazánky s červenou repou (Lidl)
  • 1 vajce + trochu masla + trochu bylinkovej soli
  • 1 veľkú paradajku + korenie na paradajky
  • hrsť čerstvých bazalkových listov





Šampiňóny očistíme, vložíme do misky a zalejeme marinádou z octu, oleja, prelisovaného cesnaku, korenia a byliniek. Necháme odležať aspoň na hodinu. Portobello potom na grilovacej panvici z oboch strán opečieme, kým sa nevytvorí charakteristická mriežka a pustia trochu tekutiny. Vo výpeku následne ugrilujeme na kolieska narezanú paradajku ochutenú korením. V obyčajnej panvici na masle opečieme volské oko posypané soľou.


Zostavujeme! Oba klobúčiky štedro natrieme pomazánkou a obložíme kolieskami paradajky. Na jeden umiestnime volské oko, na druhý posekanú bazalku a priklopíme dohromady. Dokonané, POĎME ŽRAŤ JESŤ!







Odporcovia húb, schovajte sa! Alebo radšej prestúpte na našu vieru. Môžete len a len získať. Veď keď sa zahryznete do tohto burgra, ani nebudete tušiť, že v skutočnosti konzumujete šampiňóny. Portobello majú podľa mňa trochu inú chuť a tá sa dokonale hodí do tejto zmesi samých dobrôt. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára