Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkva s bylinkovým maslom

pondelok 22. júla 2013

Mrkva s bylinkovým maslom

Také jednoduché a pritom také geniálne! Varená mrkva preliata maslom, ako príloha k nejakému mäsku či len tak samotná.. proste ma uchvátila a ja sa s týmto tipom na obed musím s vami podeliť.

Nehľadajte v tom nič zapeklité, je to tak prosté ako to znie. Lenže ak viete ako na to, vypadá to dosť efektne na tanieri a chuť je, samozrejme, božská.

Očistíme mrkvu a varíme tak 15 minút, kým nie je hotová na skus (teda nie úplne mäkká). Medzitým si roztopíme maslo a primiešame do neho bylinky, ideálne čerstvé, v horšom prípade poslúžia aj sušené. Výborná je napríklad petržlenová vňať, bazalka, pažítka.. tu sa fantázii medze nekladú.

Ako prvá prišla s týmto nápadom u nás mamka. Mrkvu sme mali ako prílohu k opekanému lososovi, keď som bola naposledy navštíviť domovský kus zeme :D Ona to doviedla do dokonalosti tým, že nám ju servírovala previazanú údenými korbáčikmi.

Mrkvička s korbáčikmi, bylinkové maslo, 2 kúsky lososa a vzorka kuracieho prsa ♥



Včera som podľa jej vzoru postupovala aj ja, akurát som nemala korbáčiky a tak ako bielkovinová zložka poslúžil môj obľúbený syr niva :) Zbožňujem jedlá, ktoré sú nenáročné, skladajú sa z troch ingrediencií a pritom si na nich človek tak pošmákne.





2 komentáre: