Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pomazánka z reďkoviek

štvrtok 18. júla 2013

Pomazánka z reďkoviek

Je to skoro až na neuverenie, ale aj mne sa niekedy omrzia tradičné večerné šalátiky. Občas to treba prestriedať a keď už nie celkom vymeniť zeleninu a syry za niečo iné, tak tomu dať aspoň novú vizuálnu stránku :D Preto som si pripravila túto veľmi jednoduchú a rýchlu pomazánku z červených reďkoviek.

Pre jeden hladný krk budeme potrebovať (množstvo si prispôsobte podľa počtu stravníkov):

  • 3 reďkovky
  • 2 lyžičky gervais (či lučiny alebo iného krémového syra)
  • 1 lyžička cottage
  • provensálske korenie
navyše:

  • uhorku
  • čierne olivy
Reďkovky nakrájame na maličké kúsky (komu sa nechce babrať, môže postrúhať), zmiešame s gervais a cottage syrom, dochutíme bylinkami a korením. Prípadne môžeme pridať horčicu či jogurt, ale nie je to nutné. Celkom fajn by bola aj jarná cibuľka (ale nemala som :D). Všetko dobre premiešame a hotovo. Môžeme klasicky namazať na chlebík, alebo si vytvoriť jednohubky na párty a nakôpkovať pomazánku na krúžky uhorky a ozdobiť olivou. 





4 komentáre:

  1. jéééj :) práve som ťa objavila :) konečne nejaký slovenský super blog :) väčšinou čítam len tie české (beautygloss) a je super, ze si na výške a stravujes sa zdravo :) ja nastupujem na výšku do BA tento rok a každy mi vravi, ze tam ani nebudem mat cas varit svoje "hovadiny" (mno pre nasich je salat s chia semienkami hovadina :D) a ze aj tak skoncim vo fast foodoch :D dufam ze nie :D si toho dokazom... drzim palce

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No prvý rok bol v tomto ťažký aj pre mňa, tiež som bola viac menej iba na strave zo školského bufetu, ale keď si zvykneš na ten "nový" život, všetko sa dá zvládnuť.
      Tak ti želám veľa šťastia do štúdia, nech sa ti darí a nech ťa to tam baví ;) Rozhodne sa nevzdávaj a var si ďalej svoje "hovadiny" :D (chvalabohu, u nás doma už aspoň čiastočne akceptujú môj štýl :D) a nepočúvaj druhých s tými fast foodmi.
      Ďakujem za komentár, veľmi si ma potešila ;)

      Odstrániť