Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Rezance s avokádovou omáčkou

piatok 19. júla 2013

Rezance s avokádovou omáčkou

Bez nejakého zbytočného úvodu, poďme sa rovno podívať receptu na zub. Dnes opäť v réžii štíhlych nudlí, o ktorých som písala už v TOMTO príspevku. Keďže sa im končil dátum spotreby, musela som rýchlo kúzliť, aby nevyšli nazmar. Bola by to predsa škoda.

Viem, že mnohým avokádo na prvýkrát príliš nesadne a už mu nedajú ďalšiu šancu. Iným nesadne ani na tretí či piaty raz. Sú prípady, kedy sa to obráti o stoosemdesiat stupňov a po počiatočnom odpore sa z týchto jedincov stanú požierači avokád :D Nepatrím ani k jednej skupine. Ja som si obrovskú lásku k nemu vypestovala už po prvom zahryznutí  Ako som bez neho dovtedy mohla žiť?! Hlavne, keď obsahuje toľko živín prospešných pre naše telo.

Ale to som odbočila a sľubovala som, že hneď prejdeme k veci :D Takže poďme na to.

Na omáčku potrebujeme:

  • 1/2 avokáda
  • 1 lyžičku olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • bazalku
  • korenie, prípadne citrónovú šťavu
Postup je, ako inak, jednoduchý: Rezance som tentokrát iba zaliala vriacou vodou a nechala 3 minútky postáť. Potom som ich scedila a pustila sa do omáčky. 

Avokádo rozpučíme vidličkou, pridáme lyžičku oleja, nadrobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak a dochutíme bylinkami, korením či soľou (a prípadne pokvapkáme šťavou z citróna). Túto zmes premiešame s rezancami a servírujeme :) Samozrejme, možno použiť aj obyčajné cestoviny. Navyše, možno pridať do omáčky aj trochu vody, aby bola o niečo redšia a zaliať ňou hoci aj varenú zeleninu. Alebo vmiešať nejaký krémový syr a máme z toho skvelú nátierku.. Vidíte aký je to variabilný a vďačný pokrm? :D





2 komentáre: