Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bravčové plátky na póre a víne

sobota, 23. augusta 2014

Bravčové plátky na póre a víne

Ak neviete čo k nedeľnému obedu a máte doma hladných mäsožravcov, vrelo vám odporúčam tento pokrm. Kombinácia šťavnatého bravčového, póru a vínka, to je veru vydarená kombinácia. A keď sa k tomu pridajú ešte čerstvo nazbierané dubáky, no proste nebíčko v papuli! Takže bez ďalších zbytočných rečí, poďme k veci.

Ulovíme:
  • 350 g bravčového mäsa nakrájného na plátky
  • 1 celý pór
  • 2 veľké hrste dubákov (ale dobre poslúžia i šampiňóny)
  • 2 dl vína (lepšie by bolo biele, ale pokojne šplechnite i červené, záleží od preferencií vašich chuťových pohárikov)
  • olej
  • 1 PL sójovej omáčky (prípadne worchestrovej)
  • soľ, mleté čierne korenie
Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme. Potom zmiernime plameň a podlejeme dostatkom vody, tak aby v nej mäso trochu plávalo a dusíme takmer domäkka. Pridáme očistené a pokrájané hríbiky, ochutíme sójovou omáčkou a stále dusíme. Na záver pridáme pór pokrájaný na kolieska - bielu i zelenú časť a podlejeme vínom. Takto dusíme, kým sa víno trochu nevyparí (aby sme si potom mohli sadnúť za volant) a kým pór nie je polomäkký. Chceme predsa, aby aspoň trošku chrumkal, nemusí byť úplne rozvarený. A to je všetko.

Podávať môžeme s americkými zemiakmi..




.. alebo s ryžou. 



Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. SUPER! Všetky ingrediencie mám moc rada. Určite bravčové mäso neodcudzujem a veľmi často si jedálniček spestrím práve ním. Čo som ťuťuk aby som len kuracie prsia jedla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Správny prístup, tak sa mi to páči! :D Naozaj sa nedá jesť stále iba kuracie.

      Odstrániť