Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Spaghetti con funghi e zucca / Špagety s kuriatkami a tekvicou

pondelok, 4. augusta 2014

Spaghetti con funghi e zucca / Špagety s kuriatkami a tekvicou

Ja viem, pravdepodobne vám s tými kuriatkami už pekne leziem na nervy. Lenže kedy inokedy ich využiť, ak nie teraz, keď je hubárska sezóna konečne v plnom prúde? Navyše, tieto som nazbierala vlastnoručne, preto ma tento obed potešil hneď dvojnásobne. Nič sa nevyrovná skvelému pocitu z dobre vykonanej práce, no nie?

Takže ak patríte k milovníkom hríbov, neváhajte a pustite sa do tohto pokrmu, odporúča 11 hladných vysokoškolákov z 10!!

Pripravíme si (na dve porcie):
  • celozrnné špagety
  • dve obrovské hrste žltučkých kuriatok
  • polku mladej tekvičky (možno nahradiť cuketou)
  • trochu masla
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 - 100 g zlatej nivy (fajnšmekri použijú parmezán)
  • 2 listy čerstvej bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie
Do osolenej vody dáme variť špagety. Cibuľu nakrájame nadrobno. Orestujeme ju na masle a pridáme na malé kúsky nasekaný cesnak. Do panvice prihodíme očistené kuriatka a restujeme, kým nepustia vodu. Následne pridáme tekvicu pokrájanú na menšie kocky, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Ak tekvica pustí málo šťavy, môžeme podliať vývarom z cestovín. Tesne pred koncom do hubovej zmesi pridáme posekanú bazalku a servírujeme. Cestoviny posypeme rozdrobenou nivou a bon appetit




Košíky pripravené? Plní elánu? Vyrazte do hory!
Krásny deň všetkým!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára