Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketa plnená mletým mäsom #2

piatok, 29. augusta 2014

Cuketa plnená mletým mäsom #2

Keďže tá minulá slávila značný úspech, dnes som opäť plnila cuketu mäskom, v trochu inom zložení. Chutila, zasýtila, účel splnila, nuž prečo sa znovu nepodeliť. A tak vám prinášam druhú verziu.

Potrebujeme:
  • 1 cuketu
  • 250 g mletého mäsa (napoly hovädzie a bravčové)
  • cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 veľké mrkvy
  • niekoľko klobúčikov šampiňónov
  • olivový olej
  • 1-2 PL kečupu
  • vegetu, mleté čierne korenie, sladkú papriku, oregano
  • bylinkovú soľ
  • asi 50 g nivy
  • plátky eidamu
Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme nasekaný cesnak, necháme ho rozvoňať a potom k nemu šupneme mleté mäso. Ochutíme vegetou, korením, paprikou a oreganom, necháme zatiahnuť a podlejeme troškou vody. Dusíme na miernom plameni. Mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Pridáme do panvice aj spolu s pokrájanými šampiňónmi. Vmiešame trochu kečupu a dusíme domäkka. Pred koncom primiešame nivu a necháme ju dobre rozpustiť. 

Kým sa dusí mäso, pripravíme si cuketu. Ošúpeme ju (ale nie je to nutnosť, tá moja bola už trochu prerastená), posypeme bylinkovou soľou a necháme trochu "vypotiť". Následne ju naplníme hotovou mäsovou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180° na 15-20 minút, kým cuketa nie je mäkká. Asi 5 minút pred koncom navrch uložíme plátky eidamu a necháme syr rozpustiť. Hotovo!





Dúfam, že sa radíte medzi cuketových nadšencov, tak ako ja. Odporučili by sme mi nejaký prevratný recept, ktorý proste musím vyskúšať?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára