Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketa plnená mletým mäsom

sobota, 16. augusta 2014

Cuketa plnená mletým mäsom

Ako som sa vyhrážala, tak sa i stalo a na svete je opäť ďalší recept zahŕňajúci všadeprítomné cukety. Nazdávam sa, že tento je obzvlášť vydarený a preto by bol hriech nepodeliť sa s ním. Tak mi to odpustite, možno na dlhšiu dobu si dám zase s tekvicami a cuketami pauzu. A vy si zatiaľ pripravte tento obed. Kým ešte sú.

Na dve porcie budeme potrebovať:
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 250 g mletého mäsa - hovädzie napoly s bravčovým
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 1/4 tekvice Hokkaido - vydlabanej
  • 2 PL kečupu
  • 50 g syru niva
  • 50 g syra na strúhanie
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL tymianu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • prípadne petržlenová vňať na ozdobu
Cuketu umyjeme (môžeme olúpať), prerežeme napoly a zbavíme semienok tak, aby nám vznikla "lodička". Ochutíme ju bylinkovou (alebo obyčajnou) soľou a necháme trochu "vypotiť". Tekutinu potom vylejeme. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu Hokkaido. Prihodíme mleté mäso, dobre premiešame a sprudka opečieme. Ochutíme korením, soľou, tymianom a paprikou. Keď sa mäso zatiahne, zmiernime plameň a pridáme 2 (alebo aj 3) lyžice kečupu. Mäso dusíme, kým nezmäkne. Napokon pridáme rozdrobený syr niva a necháme ho dobre rozpustiť. 

Predhrejeme si rúru na 180° a vložíme do nej cukety naplnené mäsovou zmesou. Pečieme zhruba 20 minút. Potom na cuketu nastrúhame tvrdý syr a necháme dopiecť ešte asi 10 minút, kým cuketa nie je mäkká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a podávame!


Dúfam, že som vás nalákala, pretože my s mamkou sme sa oblizovali až za ušami!






Bože môj, už je polka augusta, ako to rýchlo letí! Ako prázdninujete? Pochváľte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára