Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: "Stejky" z červenej kapusty {Red cabbage steaks}

nedeľa 11. decembra 2016

"Stejky" z červenej kapusty {Red cabbage steaks}

Piekla som veru už všelijakú zeleninu, ale šupnúť len tak do rúry kapustu mi ešte nikdy nenapadlo. Na internete však dnes nájdete úplne všetko a i tento nápad pochádza z útrob siete. Chystala som sa naň až príliš dlho, ani neviem, prečo som toľko otáľala. Zrejme som vždy našla niečo, o čom som bola presvedčená, že vás viac chytí za srdce. Škoda, pretože toto bola opäť vydarená akcia, nenáročná ako na prípravu, tak použité suroviny. Prezentácia (ako inak) pokrivkáva, preto mi (znovu) odpustite nevydarené fotky.
  • ½-¾ malej kapusty 
  • balzamikový ocot podľa potreby
  • pár lyžičiek sladkej čili omáčky
  • granulovaný cesnak
  • niekoľko plátkov masla
  • 100 g chrenovej cícerovej pomazánky
Kapustu nakrájame pozdĺž hlúbika na hrubé plátky. Tie uložíme na plech s papierom na pečenie, pokropíme octom a čili omáčkou, posypeme cesnakom a obložíme maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 30-40 minút, podľa toho, ako veľmi chrumkavé stejky chceme. Nezabudneme aspoň raz obrátiť a hotové servírujeme napríklad s cícerovou pomazánkou (v príchuti chrenu).





Ako ste vy využili tretiu adventnú nedeľu? Keď človek pozrel von oknom, akoby bol začiatok októbra, vonku veľké a husté kvapky, príroda si zase z nás uťahuje. Sneh a zimu nemám rada, ale dážď v decembri je mi vyslovene odporný. Takto to bola iba papučová kultúra a minimum produktívnej činnosti. Aj na vás to vplýva podobne?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára