
- 1 hrnček šošovicovej múky (pomletá šošovica v suchom stave)
- ⅓ hrnčeka mlieka
- ¼ hrnčeka oleja
- 1 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL kuchynskej sódy
- 1 vajce - žĺtko a bielko zvlášť (ja som mala z pečenia medovníkov ešte jedno zvyšné bielko, tak som urobila sneh z dvoch, ale myslím si, že pokojne stačí i jedno)
- ½ tekvice Hokkaido
- 1 ČL škorice
- trochu masla
- ¼ - ⅓ hrnčeka mlieka
- hrsť tekvicových jadierok na posypanie
Hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky. Rozložíme na plech s papierom na pečenie, obložíme maslom, poprášime škoricou a vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, kým nie je mäkká. Pomocou ponorného mixéra ju s maslom z plechu a mliekom rozmixujeme na hustejšie pyré.
Kým sa pečie tekvica, pripravíme cesto: vo veľkej mise zmiešame šošovicovú múku s práškom do pečiva a sódou, prilejeme olej, mlieko a žĺtok. Všetky suroviny dobre premiešame a doplníme hotovým tekvicovým pyré. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne zapracujeme do cesta. Zľahka, aby nepadlo a potom ho lyžicou dávkujeme do pripravených muffinových košíčkov. Posypeme tekvicovými jadierkami (ale napríklad aj vlašskými orechmi, tie by k nim tiež pasovali). Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C tak 20-25 minút, kým špajdľa umiestnená do stredu nevyjde suchá a povrch nie je zlatistý. Necháme minútku-dve vychladnúť a vyklopíme z formičiek. Podávame teplé!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára