Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tortilla de Remolacha (Španielska tortilla z červenej repy)

sobota 10. decembra 2016

Tortilla de Remolacha (Španielska tortilla z červenej repy)

To som tak zase nevedela, čo od samej radosti na obed. Červená repa sa už hlásila o slovo a ja by som jej ho aj rada dopriala, akurát som chcela prísť už s niečím inovatívnejším, než sú cvikľové čipsy. Ó, áno, to je môj ďalší objav. Už niekoľkokrát po sebe som si dopriala na tenučko nakrájané plátky repy pečené v rúre, ktoré sa podobajú takmer na čipsy, keď odhadnete správnu dobu ich pobytu v tak nehostinnom prostredí. Na druhej strane, bolo by načim spracovať i vajcia.. A náhle ma osvietilo. Na blogu ste už mali tú česť vidieť tradičný španielsky recept na tortillu de patatas, kde sa vlastne jedná o zemiaky z panvice zaliate rozšľahaným vajíčkom. Niečo ako hrubšia zeleninová omeleta. Ak by vás to zaujalo >>klik sem<<, ale upozorňujem, že je to príspevok ešte z dávnej prehistórie blogu. Ako to teda spolu súvisí? Zemiaky som vymenila práve za repné "čipsy" a milí moji, to bola lahôdka! Nič komplikované, minimum surovín a pritom výborný obed. Nechajte sa pozvať:
  • 2 väčšie červené repy 
  • trochu masla
  • šťavu z 1/2 citrónu
  • podľa chuti bylinkovej soli
  • 2 vajcia
  • zhruba 1 ČL provensálskych byliniek a oregana
Repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, pokropíme citrónovou šťavou, osolíme a obložíme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút, kým nie sú chrumkavé. V priebehu určite aspoň raz otočíme. Hotovú cvikľu umiesnime do panvice, zalejeme rozšľahanými vajciami ochutenými oreganom a provensálskou zmesou a najlepšie pod pokrievkou smažíme, kým vajcia nie sú spevnené. ¡Buen provecho!





Verili by ste tomu, že sú presne dva týždne do Vianoc? Je až nepredstaviteľné, ako ten čas letí. Sotva som dnes ráno vstala, už je večer a mne celý deň ubehol ako z rýchlika. Nuž, čas strávený za sporákom akoby sa riadil inými fyzikálnymi zákonmi. 

2 komentáre:

  1. Jej super lowcarb receptík :) a cvikla je práve jedna z tých zelenín, čo ma v túto ročnú dobu neprivedú do bankrotu :) Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za čo. Tiež sa snažím používať hlavne to, čo je v sezóne. Jednak je na to človek historicky nastavený a ako si správne poznamenala, nemusí hlboko siahať do vrecka. Dúfam, že sa varenie vydarí!
      Maj sa pekne.

      Odstrániť