Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvový šalát s bielou fazuľou a syrom cottage

štvrtok 5. septembra 2013

Mrkvový šalát s bielou fazuľou a syrom cottage

Veselý štvrtok všetkým!

Zostaneme dnes ešte pri šalátovej tematike, pretože tieto pokrmy sú jednoduché na prípravu a stále veľmi chutné. Navyše nie je potrebné striktne dodržiavať recept pri ich realizácii, skôr ide o to ukázať, že aj z mála či tých najobyčajnejších surovín možno vyhotoviť výborné jedlá.

Konkrétne na tento budeme potrebovať uvarenú mrkvu, bielu fazuľu (buď v plechovke alebo uvaríme suchú), trocha olivového oleja, cesnak a bylinky za zálievku a cottage syr na záverečné doladenie.

No a tým bolo povedané všetko. Mrkvu nakrájanú na menšie kúsky a fazuľu zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením, majoránkou (alebo akýmikoľvek inými bylinkami) prípadne soľou, naložíme na tanier a navrch pridáme kôpku cottageu. Vhodný by bol aj syr feta alebo nejaký podobný šalátový syr. Takto dostaneme výdatný obed, ktorý obsahuje vysokú dávku bielkovín ako v rastlinnej tak aj živočíšnej podobe.

Varená mrkva sa hodí skôr k jesennému obdobiu, ale ak ešte necítite prechod ročných období, pokojne použite mrkvu v surovom stave, doplňte trebárs uhorkami a paradajkami a hneď je z toho príjemný letný šalátik. Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára