Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Nepravé vajíčkové lievance naslano

sobota 21. septembra 2013

Nepravé vajíčkové lievance naslano

Krásnu sobotu prajem všetkým!
Niektorí z nás si určite spájajú víkendy s leňošením a vyspávaním do neskorých obedňajších hodín, aby dohnali zameškané, keďže počas týždňa museli skoro vstávať do školy či práce. Keď som bola decko, tiež som dokázala chrápať do desiatej či jedenástej, kým ma už ostatní členovia rodiny nezobudili. Teraz je zo mňa síce už ranné vtáča, ale predtým som mala dilemu, či v takom prípade ešte raňajkovať, alebo už počkať na obed, ktorý sa u nás tradične podával medzi dvanástou a jednou hodinou.

V Británii či USA majú pre tieto prípady špeciálny chod zvaný brunch, čiže raňajko-obed. Obvykle je veľmi bohatý a skladá sa z niekoľkých častí, väčšinou slanej i sladkej a často sú jeho súčasťou práve tradičné americké lievance (viete, také tie preliate javorovým sirupom, naskladané na seba do úctyhodnej veže).

Ja vám dnes poskytnem môj pohľad na vec. Mala som chuť na vajíčka a robiť si dookola iba nudnú praženicu, to sa mi ktovieako nechcelo. A tak som sa trošku pohrala . Neverili by ste, ako sa dá vyblázniť na tak obyčajnom jedle, ako sú volské oči . Fakt, mne do rúk foťák v takejto fáze mysle nedávajte.. Potom to dopadá takto:


Chudák chlapec, má taký trochu nechápavý výraz.. nečudujem sa mu.

Do dvoch mištičiek na soufflé rozklepneme vajcia a pečieme v rúre 5 - 7 minút.
Ale ani tento výtvor mi nestačil, chcela som sa dizajnovo čo najviac priblížiť tým americkým pancakes, tak som oči uložila na seba a zlepila ich vrstvou gervais natural. Doplnila ďalším syrom: Blaťáckym zlatom s vlašskými orechmi a fotila ako zmyslov zbavená. Čo mne neurobí radosť.. 





Takže ak ešte nie ste po obede a práve ste sa vymotali z postele, spravte si aj vy tento brunch, samozrejme, treba ho ešte doplniť: ďalšou zeleninou, jogurtom, ovocím a trebárs aj ďžúsom a máte to ako z nejakého seriálu . Moje kreatívne okienko sa na dnes asi zatvára, musela som si ho vychutnať, pretože počas týždňa na podobné blbosti veci nebude čas . Majte sa fajn!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára