Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalátové závitky s tuniakovou plnkou

nedeľa 29. septembra 2013

Šalátové závitky s tuniakovou plnkou

Spolužiaci či známi, ktorí to na mňa vedia, sa ma občas pýtajú, či mi nechýba pečivo. Že s čím jedávam šunku, syr a pomazánky. Nevedia si predstaviť, že oni by sa chleba, rožkov, buchiet, bagiet a podobného jedla mohli vzdať.
Podľa mňa je to preto, lebo majú nedostatok fantázie. Jasné, nehovorím, že už nikdy v živote do úst nevložím nejakú celozrnnú bagetku, slnečnicovú kocku, plnený croissant.. Ale nutne to k životu nepotrebujem. Existuje predsa toľko rozmanitých náhrad!

Tak napríklad, nátierky riešim nasledovne: vyjedám ich rovno z mištičky pomocou mrkvy namiesto lyžičky. Alebo s kalerábom. Alebo si na krúžky nakrájam uhorku a nakôpkujem pomazánku na ne.
Veľmi dobrý spôsob, ako konzumovať pomazánky, je natrieť ich na niečo, čo sa dá zrolovať, aby nevytiekli von. Trebárs do vajíčkovej omelety, šunky, plátkového syra.. alebo akéhokoľvek listového šalátu. A o tom bude aj dnešný recept. 

Na tuniakovú plnku potrebujeme:

  • konzervu tuniaka vo vlastnej šťave (väčšiu plechovku, moja mala tuším 185 g)
  • červenú cibuľu
  • trochu masla (hmm.. 30 g? Netuším, v tomto mám naozaj zlý odhad )
  • požehnanú lyžicu mandavy (alebo iného krémového syra: lučina, gervais, almette, philadelphia..)
Okrem toho:
  • listy šalátu (ja som zvolila rímsky)
  • inú zeleninu ako prílohu
Tuniaka, posekanú cibuľu, syr a nadrobno nakrájané maslo spolu zmixujeme klasickým ručným mixérom na čo najhladšiu zmes. Tú potom kladieme na šalátové listy a zvinieme ich do rolky. 





Rolky sa podľa mňa celkom hodia na nejakú oslavu, ak chcete stolovníkov prekvapiť a pripraviť niečo iné, ako klasické jednohubky alebo chlebíčky. A keďže šalát nezasýti natoľko ako chlebík, ostane viac miesta na iné veci.. napríklad na koláče . Dobrú chuť a príjemný zvyšok nedele!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára