Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cícerovo - brokolicový šalát

pondelok 16. septembra 2013

Cícerovo - brokolicový šalát

V uplynulých dňoch som príliš veľa receptových príspevkov nepublikovala, pretože, ako ste sa mohli dočítať v minulom článku, bola som doma na Slovensku a tam mala plnenie žalúdka na starosti drahá mamka. Lenže teraz som už zase v Brne a zásoby z domu sa minuli, nuž som sa chopila varešky a vytvorila tento obed.

Možno neuveríte, ale cícer som dnes jedla vôbec prvýkrát v živote! Preto som neriskovala a siahla po plechovke, pretože som nevedela, či mi vôbec bude chutiť a tak som nechcela kupovať rovno polkilové balenie sušeného. A viete čo? Chutí mi . Takže ho budem do jedálnička zaraďovať častejšie, napríklad mám zálusk zvyšok konzervy spracovať na hummus. 

No ale späť k šalátu. Potrebujeme (na dve veľké porcie):

  • asi pol plechovky cíceru (alebo si uvarte suchý)
  • pol hlávky brokolice
  • 1 väčšiu mrkvu
  • červenú cibuľu
  • olivový olej alebo maslo
  • 2 paradajky
Brokolicu uvaríme v ochutenej vode. Medzitým si nakrájame paradajky na osminky, mrkvu nastrúhame na pásiky a cibuľu nasekáme na polmesiačiky (alebo si zvoľte tvary aké vám práve vyhovujú). Uvarenú brokolicu scedíme, zmiešame s cícerom, mrkvou, paradajkou a cibuľou, pokvapkáme olejom alebo roztopeným maslom a dochutíme. Napríklad petržlenovou vňaťou, paprikovými vločkami, či hoci aj čili omáčkou. Dobrú chuť!


Veľmi sa mi páči, keď sa mi podarí vytvoriť takéto farebne rozmanité jedlá. Potešia nielen bruško, ale aj dušu a oči ☺.

2 komentáre: